Hogere overlevingskansen en betere levenskwaliteit voor mensen met kanker. Daarvoor klimmen we samen de col op! Elke euro die wordt ingezameld voor deze actie gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

'Je hebt kanker.' Het verdict valt elk jaar voor ruim 45.000 Vlamingen. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft 1 op de 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Daarom blijft Kom op tegen Kanker investeren in kankeronderzoek.

Om kankerpatiënten hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling te bieden, blijft kankeronderzoek broodnodig. Daar loopt het soms toch mis. Vaak is dit soort patiëntgericht onderzoek commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. Bijvoorbeeld omdat er niet meteen een effect is op de verkoop, zoals bij onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën door de frequentie van de bestraling aan te passen. Waarvoor dus geen nieuwe toestellen nodig zijn.

onderzoek huid

Ook voor onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers is er soms te weinig interesse omdat het aantal patiënten te klein is. Tot slot zijn de overheidsmiddelen beperkt.

Daarom springen onze sporters en Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren de opbrengst van de Col op in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is. Zo maken we dus voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil.

In de video hieronder zie je een voorbeeld van een onderzoek dat we mee gefinancierd hebben.

Lees meer over de onderzoeken die we steunen.