Wim De Vilder, 100km-run

Wim De Vilder, peter 100km-run

Delen

‘Op 24 maart loop ik samen met mijn collega’s Maarten Vangramberen, Bart Schols en Goedele Wachters de 100km-run. Het geld dat we inzamelen gaat naar kankeronderzoek. Voor mij is dat een heel belangrijk element van de actie, omwille van een persoonlijke motivatie. Een vriendin van mij werd geboren met een hart-longafwijking die niet te genezen was. Toen het begin jaren negentig plots mogelijk werd om hart-longtransplantaties te doen, kon ze dankzij zo’n ingreep haar leven met acht heel kwaliteitsvolle jaren verlengen. Ondertussen is ze jammer genoeg overleden, maar haar verhaal heeft me op jonge leeftijd doen inzien hoe belangrijk het is dat de geneeskunde stappen vooruit kan zetten. Dat kost natuurlijk geld, dus is een actie zoals de 100km-run enorm belangrijk.'

Een kind dat kanker overwint, blijft in je hoofd zitten.

Wim De Vilder

ambassadeur van de 100km-run

'Het is mooi dat we met een VRT-team aan de start komen, want Kom op tegen Kanker en de VRT hebben al lang een bijzondere band. Ik heb zelf ook enkele slotshows gepresenteerd en herinner me bijvoorbeeld een jongetje met kanker. Van hem hebben we daarna vernomen dat hij kanker had overwonnen. Zoiets blijft in je hoofd zitten.’

Thema's: De 100km-run