David en Karl - Vive le Vélo

Sms-actie Vive le Vélo levert recordbedrag van 439.604 euro op

Delen

De sms-actie van Vive le Vélo heeft 439.604 euro opgebracht voor Kom op tegen Kanker. Nog nooit haalde VRT met de wielertalkshow zoveel geld op voor het goede doel.

Drie weken lang kroop Vive le Vélo in het spoor van de Ronde van Frankrijk. Traditiegetrouw konden de kijkers van het programma dit jaar weer sms'jes sturen voor het goede doel. Zo schonken ze 1 euro aan Kom op tegen Kanker en maakten ze kans op een mooie prijs. Elke dag viel er een truitje te winnen van een renner die de koers had gekleurd. Kers op de taart was de speciale 'Poulidor-fiets' waarmee Mathieu Van der Poel de negende etappe van de Ronde afwerkte, ter ere van zijn overleden grootvader Raymond Poulidor.

'Geweldig hoe het Vive le Vélo-team zoveel mensen samenbracht in de strijd tegen kanker. Het leverde een enorm bedrag op voor kankeronderzoek. Het vreselijke verlies van Martine Tanghe toont dat we moeten blijven werken aan een wereld waarin we geen geliefden meer verliezen aan kanker.'

David Vansteenbrugge

algemeen directeur Kom op tegen Kanker

David Vansteenbrugge

Vive le Vélo-presentator Karl Vannieuwkerke overhandigde de cheque met het recordbedrag aan David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

David en Karl - Vive le Vélo
Thema's: Fundraising