Siska Schoeters

'We zijn allemaal lotgenoten'

Delen

Van 12 tot 16 februari presenteert Siska Schoeters Lichtpuntjes tegen Kanker vanuit haar studio in De Schorre in Boom. Elke dag ontvangt ze gasten die rechtstreeks of van nabij werden geconfronteerd met kanker.

‘Ik weet al welke namen ze op mijn lampion mogen schrijven: de kindjes van twee van mijn beste vriendinnen hebben kanker gekregen. Als ouder raakt dat een snaar en kun je alleen maar hopen dat je het zelf nooit hoeft mee te maken. Als vriendin voel je je kwetsbaar en machteloos. Een maaltijd aan de deur zetten en er zijn om wat steun te geven, veel meer kun je niet doen. Iedereen heeft dat al ervaren. Het is raar om te zeggen, maar kanker is iets universeels geworden. We zijn allemaal lotgenoten, als patiënt, als familielid of als vriend. Gelukkig is er ook hoop. Artsen en wetenschappers ontdekken steeds meer, en wij kunnen ons steentje bijdragen. In dit geval door een lichtpuntje tegen kanker te kopen en geld in te zamelen, om zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten te financieren. Vorig jaar heb ik ook al eens op vijf locaties een programma gepresenteerd om de actie te ondersteunen. Op de laatste dag ontsteken we alle lampionnen in De Schorre in Boom. Zo presenteren midden in een zee van lichtjes, met al die namen: daar word je nederig van. Het is een mooie en duidelijke boodschap van hoop.’

    Siska Schoeters

    © Joost Joossen

    Over Lichtpuntjes tegen Kanker

    Op vrijdag 16 februari baadt De Schorre weer in de warmte van het Grootste Lichtpunt tegen Kanker. Duizenden lampionnen die hoop, steun en troost bieden. Ook jij kunt een lichtpuntje bijdragen en aan iemand opdragen. Je bestelt je lampion online of zakt in de aanloop naar het evenement naar Boom af om je lichtpuntje ter plekke te kopen, er zelf de naam van je dierbare op te schrijven en hem bij de andere lampionnen te leggen. Vanaf maandag 12 februari brengt Siska Schoeters elke dag mooie verhalen rond kanker in het programma Lichtpuntjes tegen Kanker op VRT 1. Op 16 februari volgt de apotheose van de campagne met de ontsteking van het Grootste Lichtpunt. Met de opbrengst van de campagne financiert Kom op tegen Kanker zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten.