Debbie L'homme

‘Actievoeren is mijn houvast in onzekere tijden’

Delen

Afwezigen hadden ongelijk, want het Toetjesgala in Tienen was een actie om van te smullen. Initiatiefneemster Debbie L'homme blikt tevreden terug.

‘Ik ben zo dankbaar: het Toetjesgala was een hartverwarmend succes. Dankzij de steun van een twintigtal helpers, enthousiaste sympathisanten en lokale sponsors werd het een gezellige namiddag, met veel volk en natuurlijk een heerlijk dessertenbuffet. Mijn mama heeft haar kaastaart gemaakt – en ja: die is echt de beste! Dat ze kon meehelpen was niet vanzelfsprekend, want vorige zomer kregen we te horen dat ze uitgezaaide darmkanker heeft. Die dag heb ik besloten om aan de derde editie van het Toetjesgala te beginnen. De organisatie vergt veel werk, maar net dat is mijn houvast in onzekere tijden. Naar mijn gevoel is het belangrijker dan ooit tevoren om het verschil te maken, niet alleen door geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker, maar ook door the extra mile te gaan en kanker mee bespreekbaar te maken. Tijdens het Toetjesgala vond je overal interessante weetjes – op kaartjes, in de verpakking van onze speciale mokken, zelfs in de toiletten. (lacht) Ook op sociale media post ik actief over wat kanker allemaal meebrengt. Hoewel iedereen wel iemand kent die de ziekte heeft, merk ik dat weinig mensen beseffen hoe het er écht aan toegaat. Daarom probeer ik zo open mogelijk te communiceren, altijd met respect en liefde voorop.’

Debbie L'homme

Debbie: 'Het is voor mij belangrijker dan ooit om het verschil te maken in de strijd tegen kanker.'

© Joost Joossen

Thema's: Fundraising Naasten