Nawfel, peter van het Plantjesweekend

'Die plantjes verkopen zichzelf'

Delen

Na één keer plantjes verkopen, was Nawfel Bardad-Daidj ook zelf meteen verkocht. Hij is dus de ideale peter voor deze editie van het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker.

‘Als ik tijdens het Plantjesweekend een standje van Kom op tegen Kanker zie, koop ik altijd een plantje. Een paar jaar geleden heb ik ook eens een handje geholpen bij de verkoop, in Edegem. Dat is keigoed meegevallen. Veel voorbijgangers reageerden enthousiast en kwamen automatisch op ons af om azalea’s te kopen. Ook mensen die me niet kenden als Adil van ‘Thuis’. Je hoeft dus geen geboren verkoper te zijn: Kom op tegen Kanker is populair en die plantjes verkopen zichzelf. Dit jaar ben ik gevraagd om peter van het Plantjesweekend te zijn, samen met meter Kim Debrie van Radio 2. Kom op tegen Kanker wil via mij ook een jonger publiek aanspreken. Flatterend, want ik ben 33 jaar. (lacht) Ik heb in elk geval meteen toegestemd. Iedereen kent wel iemand in de familie of vriendenkring die kanker heeft. En dat doet altijd pijn. Het is dus belangrijk om de ziekte in de aandacht te houden en veel geld in te zamelen. Want daarmee realiseert Kom op tegen Kanker waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. In 2022 gaan we dus voor een nieuw verkooprecord!’

Nawfel, peter van het Plantjesweekend