Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker

24.826 Lichtpuntjes branden

Delen

Tijdens het slotmoment van Lichtpuntjes tegen Kanker staken Kom op tegen Kanker en Eén duizenden lampionnen aan als teken van hoop, steun en troost. Samen riepen ze de voorbije weken Vlaanderen op om een Lichtpuntje te laten schijnen voor iemand die wordt gemist of steun kan gebruiken. Tijdens de live slotshow bracht Chérine een ingetogen versie van het nummer ‘Mon étoile’ en knipperde de zee van Lichtpuntjes aan. De Schorre in Boom vormde zo ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’. De actie brengt 630.522 euro op voor zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten.  

Lichtpuntjes tegen kanker 2023


In Vlaanderen leven momenteel 328.876 mensen met of na kanker. Zij kregen hun diagnose ergens in de afgelopen 20 jaar. Om hen een hart onder de riem te steken, riepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om een Lichtpuntje te kopen en op te dragen aan een dierbare. 

Kanker is heftig. Daarom zijn Lichtpuntjes zo belangrijk. Dankjewel aan iedereen die een Lichtpuntje liet schijnen. Maar het stopt hier niet. Je kunt mensen ook een Lichtpuntje bezorgen door er voor hen te zijn en voor hen te zorgen. Laten we ook dat vooral blijven doen. Elke dag.

Marc Michils

Algemeen directeur Kom op tegen Kanker

Marc Michils

Ontmoetingsplek voor lotgenoten  

Afgelopen week trok Siska Schoeters met een mobiele studio door Vlaanderen op zoek naar hartverwarmende verhalen van grote en kleine Lichtpuntjes. De studio werd een warme ontmoetingsplek voor lotgenoten en hun naasten. De studio hield onder meer halt in Villa Zomernest in Sint-Martens-Latem, UZ Leuven, Zorghuis Limburg en de gemeente Mol.

Lichtpuntjes tegen kanker 2023

Er werden in totaal 24.826 Lichtpuntjes opgedragen aan een dierbare. Sommige mensen deden dat alleen, anderen legden samen met familie, vrienden of collega’s. Een lampion kostte minimum 10 euro, maar mensen gaven gemiddeld 25 euro. In totaal werd er 630.522 euro ingezameld. Met de opbrengst van Lichtpuntjes tegen Kanker kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.  

Wie dat wou, kon het verhaal achter het Lichtpuntje delen. Alle verhalen zijn te lezen op lichtpuntjestegenkanker.be. Herbekijk het Eén-programma en het slotmoment van Lichtpuntjes tegen Kanker via VRT MAX.  

Thema's: Campagne