Iedereen 1000

Iedereen 1000: samen trappen tegen kanker

Delen

Vanaf vandaag kan heel Vlaanderen mee trappen tegen kanker tijdens Iedereen 1000, een actie voor Kom op tegen Kanker. Iedereen 1000 is een coronaveilig alternatief voor de traditionele 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Het doel is om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Doe mee!

Het hemelvaartweekend is traditioneel voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dan leggen honderden teams samen in pelotons vier dagen lang elke dag 250 km af. Dat doen ze in twee etappes van 125 km om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De coronacrisis laat helaas niet toe om grote evenementen te organiseren, daarom bedacht Kom op tegen Kanker een alternatief: Iedereen 1000. 

Aan Iedereen 1000 kan, zoals de naam het zegt, iedereen deelnemen. Registreren kan voor tien euro op iedereen1000.be. Elke deelnemer kiest zelf hoeveel kilometers hij trapt, want elke kilometer telt en toont kankerpatiënten dat ze er niet alleen voor staan. 

Corona steekt opnieuw een stokje voor onze 1000 km, maar met Iedereen 1000 hebben we een mooi alternatief: we zamelen apart, maar toch samen, al trappend geld in voor kankeronderzoek.

Marc Michils

Algemeen directeur Kom op tegen Kanker

Marc Michils

Voor dit coronaveilig alternatief voor de 1000 km voorziet Kom op tegen Kanker in acht lussen van 125 km. Die werden uitgestippeld en uitgepijld door Flanders Classics en zijn verdeeld over alle provincies. Elke lus is bovendien gekoppeld aan een bekende meter of peter, die de deelnemers motiveert om op zijn of haar lus te trappen en om kankeronderzoek te steunen. De meters en peters van Iedereen 1000 zijn: Jeroom, Geert De Vlieger, Dana Winner, Siska Schoeters, Rani De Coninck, Joke Emmers, Frederik Van Lierde en Rik Verheye.  

Twee miljoen euro voor kankeronderzoek 

Elke kilometer telt, elke euro ook. Enkel de tien euro inschrijvingsgeld is verplicht. Wie wil, kan zich bijkomend laten sponsoren, of (zijn of haar omgeving aanmoedigen) een gift te doen. Het doel is om samen met alle fietsers twee miljoen euro aan kankeronderzoek te schenken. Zo kunnen de levenskwaliteit en overlevingskansen van kankerpatiënten ook na deze coronaperiode blijven stijgen. 

De gereden (en eventueel gesponsorde) kilometers worden bijgehouden in de app AtlasGO. Daarin kunnen de deelnemers elkaar aanmoedigen, bijvoorbeeld door foto’s (met unieke Iedereen 1000-filter) te posten, high fives uit te delen of berichten te sturen. Radio 2 brengt de hele week mooie teamverhalen. Zondagmiddag geven Cleymans en Van Geel een liveoptreden in de studio in Brussel. 

Thema's: De 1000 km