Kom op, wandel én luister

Delen

Wandelen is gezond voor lichaam en geest, en verlaagt het risico op bepaalde ziekten, waaronder kanker. Kom op tegen Kanker lanceerde daarom Kom op en wandel: vijf wandelpaden in samenwerking met Natuurpunt, één in elke Vlaamse provincie. Op elk pad vind je een paal met een gedicht om even bij stil te staan.

Nieuw: beluister het gedicht

Dat gedicht kun je lezen, en vanaf nu ook beluisteren. Als je de QR-code op de paal scant, leest niemand minder dan de dichter zelf het gedicht voor je voor. In Landschap De Liereman is dat Yousra Benfquih, in Het Vinne is dat Lisette Ma Neza. Op de stadswallen van Damme hoor je Peter Verhelst, en in de Vallei van de Zwarte Beek leest Mustafa Kör zijn gedicht voor je voor. In de Zwalmvallei deelt Maud Vanhauwaert haar gedicht met jou.

Zitten is het nieuwe roken

De gedichten en de wandelingen ernaartoe laden je deze zomer (en later) vast en zeker op. Want wandelen doet deugd. Het helpt om je conditie op peil te houden, verdrijft de stress en zorgt er mee voor dat je je lekker in je vel voelt. Dat hebben we met z’n allen ontdekt. Tegelijk hebben we door het vele thuiswerken nog nooit zoveel gezeten als nu. En zitten, dat is het nieuwe roken. Daarom moedigt Kom op tegen Kanker iedereen aan om in beweging te komen en te gaan stappen.

Wonderen

Wandelen is bovendien iets dat bijna iedereen kan doen. Het kost weinig moeite. En het effect voel je bijna meteen. Ook mensen met kanker hebben er veel baat bij. Wandelen heeft een helende kracht. Het bevordert het herstel. En brengt je innerlijke rust. Trek dus je wandelschoenen aan en ga op stap. Al na 30 minuten voel je dat het wonderen doet.

Ontdek de vijf wandelpaden.