Sms-actie Vive le Vélo levert recordopbrengst van 249.373 euro op

Delen

De sms-actie van het VRT-programma Vive le Vélo voor Kom op tegen Kanker, waarbij kijkers elke dag een sms konden sturen om kans te maken op een shirt van een wielrenner of wielrenster, heeft een recordopbrengst van 249.373 euro opgeleverd.

Heel juli lang kon Vlaanderen genieten van achtergrond en duiding bij de Tour de France en de Tour de France Femmes in Vive le Vélo met Karl Vannieuwkerke. Ook dit jaar werd een sms-actie opgezet voor Kom op tegen Kanker. Elke dag werd een shirt van een wielrenner of wielrenster verloot. De prestigieuze handgemaakte tafel van 'Vakmanschap van Bokrijk' waaraan Karl elke avond zijn gasten ontving, werd ook via de sms-actie aangeboden. Zo'n sms kostte 1 euro en ging integraal naar Kom op tegen Kanker. 

Dat leverde het fantastische bedrag op van 249.373 euro. Zo werd voor de twee shirts van Wout Van Aert samen meer dan 100.000 euro neergeteld. Voor de eiken tafel werd samen 15.366 keer ge-sms't, goed voor evenveel euro.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker, mocht de cheque eigenhandig van Karl Vannieuwkerke ontvangen. ‘Per jaar vernemen meer dan 40.000 Vlamingen dat ze kanker hebben. Met dit fantastisch bedrag kunnen we grotere overlevingskansen en betere levenskwaliteit voor elk van hen realiseren. Un grand merci aan Vive le Vélo, alle sms'ers en uiteraard alle fantastische renners en rensters om dit mogelijk te maken’, aldus Marc Michils.

Copyright Sofie Silbermann

Marc Michils Karl Vannieuwkerke Vive le Vélo
Thema's: Fundraising