Finishfoto van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker
Palliatieve zorgen

Missie

Onze droom? Een wereld zonder kanker. Tot het zover is, vermijden, bestrijden en verzachten we kanker. Daarnaast zetten we onze expertise in voor een beter beleid rond kanker. Om dat allemaal te kunnen doen, mobiliseren we zoveel mogelijk mensen om mee te strijden tegen kanker.

Kanker kan iedereen treffen. Ook wie gezond leeft, kan de ziekte krijgen. We kunnen het risico op kanker wel terugdringen door werk te maken van een gezonde levensstijl en leefomgeving.

Daarom ijvert Kom op tegen Kanker bij overheden voor veranderingen aan de wetgeving die het risico op kanker voor de bevolking helpen te verminderen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de bevolking te sensibiliseren en te informeren over oorzaken van kanker, risico’s en de voor- en nadelen van vroegtijdige opsporing.

Tot slot investeert Kom op tegen Kanker ook in wetenschappelijk onderzoek voor een betere kankerpreventie. In 2020 ging het om 1.039.452 euro.

Toekomstplan 2022-2026

Hoe kunnen we de beste versie van onszelf zijn in een wereld die verandert? Die vraag stellen we ons bij Kom op tegen Kanker elke dag. Daarom zijn we uitgebreid gaan praten met verschillende experts en betrokkenen en hebben we een nieuw toekomstplan 2022-2026 opgesteld. Met concrete en ambitieuze doelstellingen die we de komende vijf jaar willen halen. 

Jaarverslag 2021

Lees je graag meer in detail wat Kom op tegen Kanker in 2021 gerealiseerd heeft? Raadpleeg ons jaarverslag!