Ketnet komt opnieuw op tegen kanker

Delen

Ook kinderen worden geconfronteerd met kanker. Jaarlijks krijgen zo'n 400 kinderen jonger dan 15 jaar zelf de diagnose. Ook in hun omgeving krijgen ze soms met kanker te maken. Daarom zetten Kom op tegen Kanker en Ketnet zich samen in om ook dit jaar de verschillende aspecten van kanker te belichten. Dat doet Ketnet deze week met twee ijzersterke programma's.

De Positivo's

De Positivo's
  • Maandag 29 april t.e.m. vrijdag 3 mei
  • Omstreeks 18.25u op Ketnet
  • Vanaf 7.30u in de Ketnet-app en VRT MAX

De Positivo's

Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou duikt een hele week in de wereld van enkele kinderen met kanker. Hoe is het om kanker te hebben? Kan je het nog fijn hebben? Wat mis je het meeste? Wat is er moeilijk en wat maakt je bang? Omdat de kinderen fysiek niet bij elkaar kunnen zijn, richt Sarah haar eigen chatgroep op: De Positivo’s.

Via de chatgroep delen de kinderen foto’s en filmpjes, geven ze tips en ondersteunen ze elkaar. Iedere aflevering gaat Sarah langs bij een van de kinderen tijdens hun behandeling of revalidatie. En ze bezorgt hen ook een verrassing waar ze tijdens hun ziekte alleen maar van kunnen dromen. ​

Praten over kanker is belangrijk, ook met kinderen. We willen met Ketnet dan ook verhalen van hier brengen die de ongelofelijke kracht van kinderen laat zien.

Annemie Gulinckx

Netmanager Ketnet

Annemie Gulinckx

Jenny

Jenny
  • Van maandag 29 april tot vrijdag 24 mei
  • Om 19.40u op Ketnet
  • Vanaf 7.30 uur in de Ketnet-app en VRT MAX

Jenny

De fictiereeks Jenny gaat over een dertienjarig meisje dat gepassioneerd is door dans, maar op een dag de diagnose van leukemie krijgt. Deze aangrijpende reeks toont hoe zij en haar omgeving hiermee omgaan. In de derde reeks zien we dat Jenny haar leukemie overwonnen heeft, kan ze wat afstand nemen om te begrijpen hoe de ziekte haar leven heeft veranderd. Als ze inziet hoe ze deze zware beproeving in sterkten kan omzetten, kan ze een nieuwe weg inslaan waarin liefde en vriendschap de bovenhand nemen. Teruggeven aan anderen zal ook haar manier zijn om zin aan haar leven te geven. De stem van Jenny werd ingesproken door Stien Edlund.

Samen met Ketnet hopen we kinderen die worden geconfronteerd met kanker en hun familie de nodige steun te geven.

David Vansteenbrugge

Algemeen directeur Kom op tegen Kanker

David Vansteenbrugge