Vakantiekamp koningin

Koningin Mathilde ontmoet kinderen met kanker

Vakantiekamp Kom op tegen Kanker

Delen

Koningin Mathilde heeft maandagochtend een bezoek gebracht aan het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker. Dit kamp is er speciaal voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar die in behandeling zijn voor kanker of dat tot een jaar geleden waren. De koningin speelde enthousiast mee met de kinderen en nam uitgebreid de tijd om met hen te praten en naar hun verhalen te luisteren. 

Vakantiekamp bezoek Mathilde
Vakantiekamp bezoek Mathilde

Niet alleen  

Ook kinderen en jongeren met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp. Maar tijdens hun behandeling kunnen ze meestal niet mee met de jeugdbeweging of sportclub omdat het infectiegevaar te groot is. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker al sinds 1989 elk jaar een gratis vakantiekamp voor hen. Dit jaar gaat het kamp door van 1 tot 7 juli in het Provinciaal Domein Dommelhof in Pelt en verwelkomen we 69 kinderen en jongeren.
 

Op school word ik soms uitgelachen omdat ik het enige kindje ben dat kanker heeft. Hier word ik niet uitgelachen omdat heel veel kinderen ziek zijn. Ik voel me niet meer alleen.

Elien

9 jaar


Gewoon een bijzonder kamp 

Naast een heleboel monitoren gaan op het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker ook medische teams mee. De drie Vlaamse kinderziekenhuizen - UZ Gent, UZ Leuven en UZA - zorgen voor een verpleegkundige ploeg die dag en nacht stand-by staat. Dit maakt het kamp uniek: de kinderen gaan op vakantie met hun vertrouwde verpleegkundigen die ervoor zorgen dat de verzorging en lopende behandelingen gewoon kunnen doorgaan. Daarnaast zijn er op kamp verplichte rustmomenten en gebeuren alle activiteiten op het tempo van de deelnemers. 

Vakantiekamp bezoek Mathilde

De Pet op tegen Kanker 

Alle kinderen en jongeren kunnen gratis mee op kamp. Dat is onder meer mogelijk dankzij giften van donateurs en de opbrengst van De Pet op tegen Kanker, de campagne van Kom op tegen Kanker en Ketnet waarbij coole petten verkocht worden.

Zorgeloos spelen met leeftijdsgenoten, vrijuit praten met iemand die hetzelfde meemaakt, jezelf niet anders voelen … Voor kinderen en jongeren is het vakantiekamp een plek waar ze hun ziekte even kunnen vergeten. Het bezoek van de Koningin is voor hen een unieke belevenis en een mooie blijk van waardering voor iedereen die meehelpt aan het vakantiekamp.

David Vansteenbrugge

Algemeen directeur Kom op tegen Kanker

David Vansteenbrugge

Naast het vakantiekamp organiseert Kom op tegen Kanker jaarlijks ook een gezinsdag (voor kinderen tot zes jaar met kanker en hun gezin) en een brussendag en -weekend (voor broers en zussen van kinderen met kanker). 

Thema's: Kinderen